Тема Progress:

Download - Google DriveGoogle Disk (Google Drive)

Kako možete iskoristiti Google Disk kao alat za efikasno skladištenje i deljenje podataka u vašoj predškolskoj ustanovi u svrsi dokumentovanja.

Kao vaspitači, pedagozi i ostali zaposleni u predškolskoj ustanovi, svakodnevno se suočavamo sa potrebom da skladištimo i delimo različite vrste informacija, kao što su video materijali, fotografije, dokumenti, prezentacije i još mnogo toga. Google Disk vam omogućava upravo to – efikasno skladištenje, deljenje i zajednički rad na podacima.


Primer: Često budemo i u situaciji u kojoj želimo da delimo video zapise sa koleginicom iz grupe. Neke fotografije iz procesa su na jednom telefonu, ostale fotografije su na telefonu koleginice, a imamo potrebu da imamo zajednički prostor za dokumentovanje npr. za projektat koji je u toku u našoj grupi.


U  prezentaciji koja sledi istražićemo kako da:

  • Kreiramo odvojene foldere za projekte i grupišemo sadržaj kako bismo ga lakše organizovali.
  • Delimo fajlove i omogućimo pristup kolegama.
  • Šaljemo fajlove veće od 25 MB putem Google Diska umesto Gmaila.
  • Radimo sa Google Diskom ne samo iz ustanove, već i sa bilo kog mesta, koristeći samo svoje Google naloge.

Naš cilj je da vam omogućimo da efikasnije i organizovanije upravljate svojim digitalnim sadržajem, olakšavajući saradnju i razmenu informacija sa kolegama.

Krenimo zajedno u istraživanje mogućnosti koje Google Disk pruža kako bismo unapredili i olakšali proces dokumentovanja.


DODATAK: Zašto imati Google Disk aplikaciju na mobilnom uređaju/tabletu?

Deljenje informacija sa roditeljima: Aplikacija omogućava brzo deljenje informacija sa roditeljima i kolegama. Na primer, vaspitači mogu lako slati obaveštenja, fotografije i beleške o aktivnostima koje deca rade tokom dana.

Fotografije i video materijali: Google Drive je odlično mesto za čuvanje fotografija i video materijala koji se koriste za dokumentovanje aktivnosti dece i razvijanje programa. Aplikacija omogućava jednostavno čuvanje, organizaciju i deljenje ovih medija i to brzo i lako, direktno sa telefona sa kojim si napravio zabelešku tokom aktivnosti dece. Na primer, vaspitači mogu međusobno deliti resurse ili projekte.

Offline pristup: Ako se nađete u mestu gde nema internet konekcije, možete koristiti aplikaciju za pristup određenim fajlovima koji su prethodno označeni za offline rad. Takođe možete dodati fotografije i video i kada nemate internet konekciju a fajlovi će se dodati kada vaš telefon pristupi internet mreži.

Mobilna organizacija: Možete brzo kreirati nove foldere, organizovati fajlove i držati ih uredno čak i dok ste u pokretu. 

Skeniranje dokumenata: Google disk za mobilne uređaje poseduje opciju za brzo i jednostavno skeniranje dokumenata i crteža. Ova opcija je jedna od najznačajnijih za dokumentovanje.

Kako da instaliram Google Disk aplikaciju za mobilne uređaje?

Kako da skeniram dokumente pomoću Google Disk aplikacije? 

Odgovore pogledajte u prezentaciji koja sledi:

Maštolend