Google Disk (Google Drive)

Kako možete iskoristiti Google Disk kao alat za efikasno skladištenje i deljenje podataka u vašoj predškolskoj ustanovi u svrsi dokumentovanja.

Kao vaspitači, pedagozi i ostali zaposleni u predškolskoj ustanovi, svakodnevno se suočavamo sa potrebom da skladištimo i delimo različite vrste informacija, kao što su video materijali, fotografije, dokumenti, prezentacije i još mnogo toga. Google Disk vam omogućava upravo to – efikasno skladištenje, deljenje i zajednički rad na podacima.

Primer: Često budemo i u situaciji u kojoj želimo da delimo video zapise sa koleginicom iz grupe. Neke fotografije iz procesa su na jednom telefonu, ostale fotografije su na telefonu koleginice, a imamo potrebu da imamo zajednički prostor za dokumentovanje npr. za projektat koji je u toku u našoj grupi.

U  prezentaciji koja sledi istražićemo kako da:

  • Kreiramo odvojene foldere za projekte i grupišemo sadržaj kako bismo ga lakše organizovali.
  • Delimo fajlove i omogućimo pristup kolegama.
  • Šaljemo fajlove veće od 25 MB putem Google Diska umesto Gmaila.
  • Radimo sa Google Diskom ne samo iz ustanove, već i sa bilo kog mesta, koristeći samo svoje Google naloge.

Naš cilj je da vam omogućimo da efikasnije i organizovanije upravljate svojim digitalnim sadržajem, olakšavajući saradnju i razmenu informacija sa kolegama.

Krenimo zajedno u istraživanje mogućnosti koje Google Disk pruža kako bismo unapredili i olakšali proces dokumentovanja.

PREZENTACIJA: “2.3. GOOGLE DISK”


Maštolend