Тема Progress:

На основу претходних корака и информација које сте добили направите сценарио за реализацију васпитно-образовних активности  у дворишту вртића или у својој локалној заједници. Одаберите активност коју ћете моћи лако реализовати са децом по сценаријима  које  смо Вам представили у претходним корацима.

Посебно су нам драгоцене Ваше идеје   за  разноврсност подстицаја   у  дворишту  вртића.

  1. Покушајте да направите нацрт за уређење дворишта на основу материјала које сте добили.  Користите „Чек листу за уређење дворишта„и информације из одељка „Просторне целине у дворишту„. Консултујте и децу о томе какво би они двориште волели. Нека вам нацртају идеално двориште из маште. Сасвим је могуће да ћемо од деце добити идеје које се не могу пронаћи у постојећим правилницима за уређење дворишта јер су креативни капацитети деце огромни. Дечју перспективу обавезно укључите у идејна решења за двориште вртића.
  2.  Ваш  завршни пројекат може да буде и истраживање неке теме или питања   са децом у дворишту вртића. Направите План  у чему Вам може помоћи „Сценарио  за планирање ситуација учења у дворишту„ и примери из праксе описани у „Дворишним причама„. 1 и 2.

Можда ће Вам филм који следи дати неке додатне идеје.

Сценарија за активности са децом изван вртића или нацрт дворишта   приложите у поље  за прилоге.

 

Молимо студенте да приликом слања (uploadovanja) задатка то буде у електронској форми документа у .doc, docx, pdf и да у имену фајла обавезно упишу своје име и презиме.

 


Maštolend